Tietokoneen opetus

Tietokone on lähtenyt jo muutaman vuosikymmenen takaa. Useasti kuulee, kuinka vanhoina aikoina ohjelmat olivat hankalia käyttää ja kuinka koneet olivat hitaita.

Tuttu lause on painaa kone päälle ja keitellä kupit kahvia odotellessa että laite käynnistyy.

Pirkanmaan Digiopetus tietokone opetus vanha

Onneksi näin ei ole enää. Tietokoneet ovat kehittyneet monipuolisiksi laitteiksi, joilla voi tehdä käytännössä mitä tahansa. Kuten tabletin ja puhelimen kanssa, myös tietokoneen kanssa tärkeimpänä ohjeena on: kokeile rohkeasti miten se toimii. Kokeilemalla voit oppia koneen eri ominaisuuksista ja toiminnoista.

Tietokoneiden kanssa toimiessa tulee kuitenkin olla lähtökohtaisesti varovaisempi. Internet on täynnä vaaroja ja tietokoneet ovat mobiililaitteita alttiimpia viruksille. Järkevällä ja varovaisella toiminnalla tätä riskiä voi pienentää merkittävästi.

Monesti oletetaan, että tietokoneen käyttäminen on jokaisella automaattisesti hallussa. Mitä mieltä olet, onko tietokoneen käyttö hankalaa? Jos on, ei haittaa. Toimintani tarkoitus on auttaa jokaisessa tietokoneen käyttöön liittyvässä asiassa, oli kyse päivityksistä tai vaikka tekstin kirjoittamisesta ja muokkaamisesta.

Opetukseni on yksinkertaista ja helposti ymmärrettävää. En kerro prosessoreista tai gigabiteistä, jos et niin itse tahdo! Haluan, että jokainen ymmärtää mistä on kyse, jos tietokone ei toimi halutulla tavalla ja että jokainen oppii käyttämään tietokonetta itsenäisesti. Laitteen toiminnan ymmärtäminen on paras tapa varmistaa, että tulevat ongelmatilanteet pystyy selättämään nopeasti ja itsenäisesti.

Opetusvalikoimaani kuuluu kaikki yleisimmät käyttöjärjestelmät. Sillä ei ole väliä käytätkö Windowsia, MacOS tai Linuxia, osaamme opettaa sitä.